Saltar apartados

Webs

 

FACULTATS ESPANYOLES QUE IMPARTEIXEN MATEMÀTIQUES


MATEMÀTICA ECONÒMICA/FINANCERA EN ALTRES UNIVERSITATS

 


SOCIETATS MATEMÀTIQUES


RECURSOS DE MATEMÀTIQUES EN LA XARXA

 • Divulgamat http://www.divulgamat.net/
  És la pàgina web del Centre Virtual de Divulgació de les Matemàtiques, que està sent desenvolupada per la Comissió de Divulgació de la Reial Societat Matemàtica Espanyola (R.S.M.I.). La columna de l'esquerra conté el gruix de la informació (problemes, història, textos, exposicions virtuals,...), la del centre conté textos i imátgenes impactants i la de la dreta una miscel·lània (notícies, esdeveniments, cercador,...).
 • Why Do Math? http://www.whydomath.org/
  Why Do Math? (que podria traduir-se com ¿Per què fem matemàtiques?) és el lloc web creat per SIAM (la nord-americana Societat per a les Aplicacions Industrials de les Matemàtiques) per a explicar, mitjançant breus exemples pràctics il·lustrats amb tècniques multimèdia, el paper central que ocupen les matemàtiques en la resolució de problemes científics i tècnics. Els primers exemples desenvolupats són La Copa de l'Amèrica, els implants de còrnia, el funcionament del cervell, passejos espacials, la tomografia, votacions i ondetes.
 • SIAM té un " YouTube channel" amb molts vedeoclips divulgatius que poden servir com a introducció als temes respectius através d'aplicacions pràctiques o com un curs d'anglès pràctic per a matemàtics. La revista SIAM també publica articles amb la mateixa fi https://sinews.siam.org/
 • Math forum internet Mathematics Library. http://www.swarthmore.edu/mathematics-statistics
  Fòrum i portal matemàtic de la Drexler University. Informació ben organitzada per nivells i matèries.
 • The MacTutor History of Mathematics arxive http://www-history.mcs.st-andrews.ac.uk/history/
  Biografies dels matemàtics més importants de la història, històries de les diferents branques de les matemàtiques i aportacions de les principals cultures a les matemàtiques. També conté una selecció de corbes famoses.
 • PlanetMath http://planetmath.org
  Planetmath.org, Ltd. és una organització no governamental sense ànim de lucre que es nodreix de la informació aportada per la comunitat matemàtica. Proporciona definicions i idees bàsiques sobre camps diversos.
 • Projecte de genealogia matemàtica http://genealogy.math.ndsu.nodak.edu/
  Pàgina web mantinguda per la Universitat de Dakota. Ajuda a reconstruir la biografia de matemàtics no gaire coneguts. Conté informació sobre les tesis doctorals de prop de 100.000 matemàtics de tots els temps, i pretén ser exahustiva.
 • The Math in the Movies Page http://world.std.com/reinhold/mathmovies.html
  Conté resums i crítica de pel·lícules en llengua anglesa relacionades amb les matemàtiques.
 • Mathematics in Movies http://www.math.harvard.edu/knill/mathmovies/
  Conté clips de pel·lícules amb contingut matemàtic en versió original.
 • The Magic of Math http://www.magicofmath.org/index.html
  És una iniciativa de l'Akamai Foundation que tracta d'interessar als xiquets per les matemàtiques a força de jocs, imatges suggestives, etc.
 • Matemàtiques http://www.gobiernodecanarias.org/educacion/ntint/matematicas/ 
  Portal en espanyol creat per Manuel d'Armes Cruz per a facilitar enllaços amb recursos matemàtics de tots els nivells, en particular amb llibres i articles disponibles en la xarxa.
 • MATESUNIVERSITARIAS.ES, portal creat per Anatael Cabrera d'Armes que dóna accés al seus apuntes sobre matemàtiques generals. http://matesuniversitarias.es/
 • Centre de Recerca de Matemàtica. http://www.crm.cat
 • Group Pub Forum Home Page. http://www.bath.ac.uk/masgcs/gpf.html
 • Frequently Asked Questions in Mathematics. http://www.cs.uwaterloo.ca/~alopez-o/math-faq/
 • Història dels Matemàtiques. http://blocmat.ub.edu/category/historia-de-les-matematiques/
 • Mathematics Information Servers. http://www.emis.de/PSU-mirror/MathLists/Contents.html
 • Optimització http://www.mat.univie.ac.at/neum/glopt.html
  És un excel·lent portal sobre optimització en Internet. Conté adreces des de les quals descarregar programari de lliure ús, pàgines webs de diferents especialistes, etc. La manté el Computational Mathematics group de la Universdad de Viena.
 • Neos Wiki http://www.neos-guide.org/
  Arbre d'infomació sobre optimització numèrica coordinat per la Universitat de Wisconsin.
 • Wikimization. http://www.convexoptimization.com/wikimization/index.php/wikimization, És un repositori d'articles, comentaris, biografies, vídeos, etc., sobre optimització..
 • La revista en línia INFORMS Transactions on Education http://www.informs.org/pubs/ite
  Té com a finalitat divulgar les aplicacions de la investigació operativa. Està editada per INFORMS, que és la major societat professional sobre el tema. Els articles són seleccionats mitjançant l'habitual sistema d'avaluació per parells.
 • Arbre de decisió per al programari d'optimització http://plato.la.asu.edu/guide.html
  Molt exhaustiu. Ho manté el Departament de matemàtiques de la Universitat Tècnica de Darmstadt.
 • MathWorld http://mathworld.wolfram.com/
  Aquesta pàgina web va ser creada per Eric W. Weisstein , de Wolfram Research, els autors de Mathematica, amb la mateixa finalitat i metodologia que Wikipedia, però centrada en les matemàtiques.
 • Gestió d'Operacions. Pàgina web mantinguda per Francisco Yuraszeck (Xile) amb materials per a l'ensenyament de la recerca operativa. http://www.gestiondeoperaciones.net/

CATÀLEGS EDITORIALS DE MATEMÀTIQUES


EXÀMENS COMPETITIUS EN MATEMÀTIQUES

 


ADRECES TEMÀTIQUES

 • Institut Clay de Matemàtiques http://www.claymath.org/
  Pàgina web d'aquest institut amb seu en Cambridge, EUA que el 24 de Maig de 2000 va llançar l'anunci de set premis d'un milió de dolars cadascun per la resolució de dos problemes matemàtics, entre els quals es troben la hipòtesi de Riemann o la conjectura de Pointcaré.
 • Collected Papers of R.A. Fisher http://digital.library.adelaide.edu.au/dspace/handle/2440/3860
  Accés directe a les obres de l'estadístic R.A. Fisher (890-1962), juntament amb altres materials relacionats (en format PDF). Mantinguda per Adelaide University.
 • Página personal del Dr. Hossein Arsham : home.ubalt.edu/ntsbarsh/ Conté nombrosos recursos docents i d'investigació en Optimization with Sensitivity Analysis , Systems' Modeling & Simulation y Computational Probability and Statistics.

Departament de Matemàtiques


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3531

Fax: (+34) 96 590 3531

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464