Saltar apartados

Google

Google recorre a endevinalles per a reclutar als millors cervells

 

Una campanya de publicitat en la qual anima als aspirants a resoldre complicades equacions matemàtiques

El cercador d'Internet Google ha optat per un singular mètode per a triar als millors talents: una campanya de publicitat en la qual anima als aspirants a resoldre complicades equacions matemàtiques. El premi no és un altre que passar a formar part del cercador número u en la xarxa, més en voga que mai des que va anunciar, a la fi d'abril, el tret d'eixida per a la seua esperada cotització en borsa.

Amb aquesta iniciativa, Google demostra ser tan poc ortodox en la contractació dels seus empleats com en la resta dels seus assumptes: el cercador va col·locar un gran cartell en el cor del californià Silicon Valley, on estan les seues oficines i les de nombroses companyies informàtiques, amb un complex problema matemàtic. Aquesta equació, que també ha aparegut en revistes de tecnologia, dóna una sèrie de pistes per a trobar un nombre primer. La resposta condueix a una pàgina web (en l'adreça d'Internet 7427466391.com) on es presenta una altra endevinalla matemàtica.

Aquesta peculiar "gymcana" de pistes conclou en una pàgina de Google Labs, el departament d'investigació i desenvolupament de la companyia, que conté el missatge: "alguna cosa que vam aprendre mentre dissenyàvem Google és que és més fàcil trobar el que estàs buscant si el que busques t'està buscant a tu. El que estem cercant són els millors enginyers en el món. I ací estàs tu". "Com et pots imaginar", continua el missatge, "ens arriben molts currículums cada dia, així que hem desenvolupat aquest petit mètode per a alleujar-ho".

Segons asseguren els qui han passat pel procés de selecció, el cercador és molt acurat en contractar al seu personal. En els dos últims anys, Google ha organitzat concursos de programació per a fer-se amb joves talents, i també està molt atent a la propera Universitat de Stanford, on van estudiar els seus fundadors, Larry Page i Sergey Brin, de 31 i 30 anys, que van crear el cercador en un garatge de Menlo Park en 1998. Els més aplicats certament tenen motius per a deixar-se les pestanyes amb les equacions matemàtiques.

 

Esperada eixida a Borsa

Bona part dels seus 1.900 empleats s'ompliran les butxaques amb l'eixida a Borsa, ja que s'estima que crearà beneficis sobre el paper d'11.000 milions de dòlars per als fundadors, alguns inversors, socis i empleats, segons una anàlisi del periòdic San José Mercury News. L'eixida al mercat de Google sobrepassa a bona part de les operacions recents en la història de la vall ja que, per a començar, arreplegarà 2.700 milions de dòlars en l'oferta pública inicial, una quantitat rècord. Els analistes creuen que els beneficis per als fundadors de Google també s’engreixaran molt més que els d’altres sonades eixides a borsa, com la de Netscape o la de la web de subhastes en internet eBay.

Al marge de la qüestió pecuniària, Google necessita dels millors talents per a despistar als seus nombrosos enemics, que li segueixen els talons. Poc després de llançar en proves "Gmail", un potent servei de correu electrònic amb el qual va deixar els experts amb la boca oberta, Yahoo! va anunciar importants millores en el seu e-mail, i Hotmail, de Microsoft, ja ha informat que es disposa a fer el mateix al llarg dels pròxims mesos.

Aquesta última companyia, a més, va llançar a primers de juliol una versió renovada del seu cercador MSN que sembla un clon de Google, la qual cosa ha donat motiu a més d'un expert a recordar que els grans èxits del gegant informàtic sempre es basen en productes inventats per altres companyies. Entre aquests es troba el sistema operatiu Windows (que es basa en el de Macintosh), el seu Internet Explorer ("inspirat" en el Navigator de Netscape) i el Pocket PC (a partir de PalmPilot). Per això, Google haurà de filar molt fi si no vol que el seu gran rival se li tire damunt.

Departament de Matemàtiques


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3531

Fax: (+34) 96 590 3531

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464