Saltar apartados

Departament de Matemàtiques

Informació sobre matemàtiques

 

 

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

09/04/2019
Conferència - Efficient routing in a dynamic network with an application to maritime logistics - Yuri Nikulin

In this work we present a new bi-objective integer programming model for routing and scheduling in a time-dependent directed network, where edge weights vary with time. The objective is to find an algorithmic solution for the optimal sequence of location/time points which gives the shortest travel distance, with maximum number of visits. This model is based on a real-life problem related to creating autonomous ships for maritime management services.

Data: dimecres 10 abril a les 13:00

Lloc: Seminari de Matemàtiques. Ciències II.

 

26/03/2019
Conferencia - Dependència multiplicativa en successions recurrents lineals tipus Fibonacci - Johnny Carpediem

Existeixen diverses formes de generalitzar la clàssica successió de Fibonacci, una d'elles dóna origen a les successions de Lucas. Una altra forma de generalització consisteix a considerar una successió recurrent lineal d'ordre k ≥ 2, entre les quals es troba la coneguda com la successió k−generalitzada de Fibonacci.

Per al cas dels termes d'una mateixa successió de Lucas, el Teorema del Divisor Primitiu de Carmichael permet determinar que solament un nombre finit d'ells pot ser multiplicativamente depenents, alguna cosa que Gómez-Lucca [1] estableixen per a nombres k−Fibonacci usant formes lineals en logaritmes de nombres algebraics, coneixent que per a aquestes successions no es té un resultat com el de Carmichael.

 

Data: 3 d'abril, a les 11:30 hores.

Lloc: Seminari de Matemàtiques

 

Departament de Matemàtiques


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3531

Fax: (+34) 96 590 3531

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464